čtvrtek 9. října 2008

Ambush & Rising Malevolence

Konečně je to tady. Po celovečerním pilotu, který fanoušci Star Wars s očekáváním shlédli v kinech, se na obrazovky amerických diváků (konkrétně diváků stanice Cartoon Network) dostali naši oblíbení Jediové. A to hned v dvojité náloži. První dva díly seriálu Clone Wars určitě překvapily valnou většinu diváků. Vtipné hlášky, skvělá akce, dobrý příběh. Víc jsme ani nečekali, jsme mile zaskočeni.
Příběhy jednotlivých dílů tvoří jakési uzavřené celky, to ale neznamená, že byste si nějaká z nich měli nechat ujít. Naopak, jen všechny společně mohou úplně osvětlit, co se vlastně stalo v době mezi Epizodou II a III.

Ambush
"Great leaders inspire greatness in others."
Galaxie je rozdělená válkou. Mírumilovné světy si musí zvolit stranu, nebo čelit hrozbě invaze. Republika i Separatisté zápolí o loajalitu neutrálních planet. V zoufalé snaze zbudovat republikovou zásobovací základnu v systému Toydaria, Mistr Jedi Yoda putuje na tajné vyjednávání na neutrálním měsíci...
Mistr Yoda a tři clone troopeři se vydávají na Toydariu vyjednávat s králem o spolupráci s republikovou armádou. Chtějí na Toydarii vybudovat základnu. Lstí je ale u krále předežene Asajj Ventress, která se ho snaží přesvědčit, aby se přidal k Separatistům. Yoda a jeho společníci musí čelit její obrovské armádě strojů a dokázat tak, že Jediové jsou dostatečně silní, aby uchránili sebe i planetu.

Risin Malevolence
"Belief is not a matter of choice, but of conviction."
Hvězdná flotila klonů je pod útokem! Desítky republikových válečných lodí byly zničeny nelítostnými překvapivými útoky, které nenechávají nikoho naživu. Šíří se zvěsti o nové strašné zbrani separatistů. Tváří v tvář rostoucímu strachu rada Jedi posílá mistra Pla Koona, aby tuto hrozbu dostihl dřív, než zaútočí znovu...
Jenže generál Grievous se svou novou zbraní zaútočí i na loď mistra Koona. Tomu se podaří kontaktovat Coruscant a uniknout v podu s několika troopery, než je loď zničena. Grievous však vysílá několik droidů, aby zničili všechny únikové pody - jejich tajemná nová zbraň nesmí být vyzrazena. Anakin a Ahsoka se vydávají mistra Koona zachránit.

Koh-to-ya... eh, tedy... May the Force be with you! ;-)

Žádné komentáře: