pátek 30. ledna 2009

I'm alive

Poslední dobou sem moc nepíšu, co se děje. Asi proto, že se neděje nic, řekli byste si. Omyl. Děje se toho spousta, jen nějak není čas na psaní.
Od Nového roku jsem nenapsala prakticky nic, když nepočítáme prezentaci o Oscaru Wildovi a žblept o jedenáctém Doctorovi.
Takže...
Otevíráme novou kavárnu, to znamená shánění nábytku, nádobí a doplňků, tvoření jídelních a nápojových lístků, malování, vrtání, vaření. Času málo, práce nad hlavu, otevíráme 6.2.2009. Navíc to vypadá, že na otevíračku nebudeme mít stoly. No co, vždycky jsme všechno nějak zvládli. Pro mě to znamená méně volného času, ale to mi nebrání naplánovat si několik conů a jeden LARP :-) Aspoň budou penízky.




Začala jsem využívat Facebook. Byla to jen otázka času, když mi k blogu a twitteru přibude i on, ale musím říct, že jsem odolávala dlouho. Akorát vlastně nechápu proč. Pro mě je to ideální místo ke sdílení fotek, ke zjištění, co mí známí, kamarádi a přátelé právě dělají a mnohdy i k nalezení pomoci, jak jsem si už několikrát vyzkoušela. Na FB nepíšu nic extra důvěrného, takže nemám strach o své soukromí, ale občas není špatné nechat do něj někoho nahlédnout, může to opravdu pomoct.



Rozkoukala jsem Tudorovce, za což jsem hrozně vděčná, protože se díky nim zase vrací moje láska k anglické historii, která byla poslední dobou utlumená jinými starostmi. Tento seriál mě ze začátku vůbec nechytl, první díl byl dle mého vážně příšerný. Jakoby se tvůrci snažili natočit soft porn seriál s pěknými herci a jako zástěrku si zvolili tuto zajímavou historickou dobu. Každým dílem jsou však Tudorovci lepší a lepší a já jim začínám pomalu propadat. Už se těším na jaro, kdy si z Amazonu objednám kompletní první a druhou sérii na DVD. :-)
Taky jsem díky tomu rozepsala povídku o Anne Boleyn a Catherine Howard, tak snad se mi povede ji dokončit.
S Blancou se příští úterý chystáme na generálku obnoveného muzikálu Dracula. Nemám ponětí, kdo nám bude hrát, takže to jistě bude velkým překvapením. Samozřejmě, že bych nejradši viděla Daniela Hůlku coby Draculu, ale na druhou stranu by mě zajímalo, jak se toho ujmou pánové Marián Vojtko a Josef Vojtek. Nové obsazení vypadá velmi... zajímavě, posuďte sami, ale nehodlám nikoho odsuzovat, dokud ho neuvidím. Report z Draculy určitě bude.


Co dál? Úspěšně jsem se probojovala do druhého pololetí, byla jsem pozvána do a o tři dny později vyhozena z kapely, propadla jsem seriálu How I Met Your Mother, rozjeli jsme s Griffinem novou textovou hru Legendy Arimoru a vymyslela jsem si dva další kostýmy, které bych si chtěla v budoucnu udělat. Nejbližší akce, které se, doufám, zúčastním je TrpasliCon, možná s Paaj nebo Soničkou. V kalendáři si musím udělat místo na SCon a najít náhradnice do práce na deset dní v červenci.
Jsem naživu, ale jen tak tak ;-)

Žádné komentáře: